16:00

Stene IF

Referat: Frövi IK - Stene IF

Förlust i seriepremiären
I spelminut 2 får Stene en frispark på offensiv planhalva. Frisparken lyfts in i boxen och nickas bort av Johannes som tyvärr fick sig en tryckare i nickduellen och tvingades sedan kort därefter utgå. Wille M får bollen i spelminut 3 och testar en cross mot Alex som finns relativt fri på högerkanten men tyvärr glider bollen ifrån Alex annars var det ett bra omställningsläge. Stene för en instickare i boxen minuten senare vilket medför ett friläge men Ludde i FIK-målet gör en snygg räddning. I minut 8 får gästerna till ett anfall som avslutas med ett inlägg från högerkanten. Frövis kapten, Calle, täcker inlägget så gästerna får matchens första hörna som blev resultatlös. Stene kommer i ett anfall i minut 11 men Alex och Kevin krigar på högerkanten och avvärjer anfallet. I samma spelminut testar gästerna ett långskott som Ludde inte har några problem att greppa. Erik visar krigarinställning i spelminut 13 då han först vinner en duell nere vid egna hörnstoplen och sedan spelar vidare bollen via en tunnel på en Stene-spelare. I minut 14 får FIK ett bra läge att ta ledningen efter en instickare till Runa som nästan rundar målvakt och avslutar sedan med ett skott som mv lyckas rädda med ett långt ben och FIK får sin första hörna som blev resultatlös. I spelminut 17 testar Stene en instickare i boxen men Ludde är alert och går ut och fångar bollen före en Stene-spelare. Minuten senare får Höijer bollen på vänsterkanten och vänder om och sedan gör ett bra inlägg mot Kevin, som finns i ett bra läge i boxen. men en Stene-spelare lyckas styra bort bollen.I minut 19 blir det farligt när Kevin kommer med fart in i boxen och försöker spela in bollen framför mål där flera FIK:are finns men Stene lyckas avvärja ett bra FIK-läge. I minut 20 testar Jesper en instickare mot Höijer men en Stene-back hinner före. I minut 22 är Alex inne i offensiva boxen och är nära att triva sig loss men får sedan emot sig en frispark i en 50/50-duell. Minuten senare kapas Jesper, och blir liggandes, men domaren blåser inte (?) och Stene får ett omställningsläge som medför att man får ett skottläge till höger inne i straffområdet men skottet gick en bit utanför. I spelminut 25 lyfter Jesper en långboll mot Stene.målet men mv greppar bollen vid krysset. I samma spelminut har Höijer bollen på offensiv högerkant och ser att mv är en bit ut. Höijer är snabb i tanken och skjuter en långboll men bollen gick någon meter utanför. Minuten senare bryter sig Höijer loss på högerkanten och slår ett högerinlägg som blev farligt men Stenemålvakten lyckas ta bollen framför flera FIK-spelare. I minut 27 är det Stenes tur att få till en inlägg från högerkanten men denna gång är det Calle i FIK-försvaret som är starkast och avvärjer ett bra Stene-läge. Tre minuter senare är det Stene som skapar ett farligt anfall men sista instickaren är Ludde först på. I minut 31 lyfter Stene in en frispark i boxen men Jesper är starkast i luften och nickar bort bollen. Nästa inlägg är Stenes men återigen avvärjer FIK-försvaret. I minut 33 får Höijer bollen tar några snabba steg och klipper till med vänsterfoten, målvakt räddar bössan och släpper retur men hinner sedan först på bollen. I minut 34 får Runa bollen och gör en instickare mot Wille A men mv är 0,2 sek före W.A, synd bra läge. I minut 36 spelar Adam bollen till Jesper som klipper till med högerfoten men mv lyckas styra bössan till en hörna för FIK som blev resultatlös. I minut 37 trycker FIK på och Höijer får bollen, vänder om inne i boxen, tar några snabba och klipper till, mv räddar och släpper retur som Kevin är först på att är säker i avslutet och det rasslar till i nätet och ledning Frövi, 1-0. Minuten senare får Kevin bollen på vänsterkanten och kommer förbi backen som tvingas stoppa Kevin med en fällning men domaren blåser inte för straff (?) utan FIK får istället en hörna. FIK-spelarna blev upprörda över den utblivna straffen men men bara att jobba vidare. Runa brottas ned i spelminut 39 och FIK får en frispark på offensiv högerkant. Frisparken lyfts in i boxen men trotts farligheter för FIK så lyckas Stene rensa bort bollen. Jesper, Höijer och Alex rullar en fin fotboll i inut 41 som medför ett inlägg mot bortre hörnet där Runa möter upp med pannan men Stene får sedan bort bollen. Första halvleks sista chans blir gästernas men avslutande skott i 2:a våg efter en hörna gick högt över. Ledning Frövi (1-0) i paus.
I minut 46 testar Höijer ett inlyft i boxen där Kevin finns men Stene är bra i backlinjen och reder ut situationen. I minut 48 är Alex stark i duellspelet och FIK får ett farligt läge men tyvärr kom sedan en offsidesignal. I minut 51 får gästerna ett friläge, Ludde går ut, men avslutet lyfts över ribban. Minuten senare spelar Runa fram Kevin som i duell men back får med sig en hörna som blev resultatlös trotts FIK-farligheter. I minut 54 kommer en instickare från Stene och från boxens högerkant lyckas Stene kvittera på ett avslut som letades sig in i högra gaveln (1-1). I minut 58 får gästarna en hörna som Wille M nickar bort i dull med en Stene-spelare. I minut 62 spelar Willa A fram Höijer som är nära att bli fri men Stene lycka stoppa anfallet i sista sekund. Stens får en hörna i minut 63 men Alex i Frövis backlinje är stark inne i målområdet och får bort bollen. I minut 68 kommer Stene i ett anfall där en Stens-anfallare kommer in i boxen och faller enkelt efter en liten knuff i ryggen och domaren blåser för straff, lite billigt enligt FIK:arna som var nära situationen. Straffen slås säkert i mål och gästerna tar ledningen (1-2). I minut 72 spelar Runa fram Höijer som passar vidare till Wille A som kommer in i boxen men stoppas men en stämpling på ena foten. I minut skapar FIK två högerinlägg från Holmen och Alex men båda inläggen avvärjs av Stene. I minut 75 får Stene en omställningschans med Calle och Wille M reder ut situationen med ett starkt hemjobb. I minut 76 är Höijer nästan loss och vräker iväg en halvvolley som smet förbi fel sida av stolpen. I minut 78 gör Stene ett långskott som Ludde räddar och styr bollen till en hörna. Hörnan slåsin i boxen där det blir trassiligt och tillslut petar Stene in bollen från nära håll och det står 1-3 på resultattavlan. I minut 79 rullar Oscar, Gurra och Höijer upp ett bra anfall som stene lyckas stoppa i ett farligt läge på vänsterkanten. Oscar fälls på offensiv planhalva i minut 80. Frisparken lyfts in i boxen men Stene är starkast och får bort bollen. I spelminut 83 spelar Holmen fram Gurra som spelar vidare till Kevin som finns inne i boxen men Stene vinner sista duellen. I minut 85 spelar Stoffe fram Loui som kommer med fart in i boxens vänstrasida men Stene avvärjer ett bra FIK-läge. FIK slarvar i uppspelet i minut 88 och Stene får ett bra omställningsläge men Oscar och Calle gör ett bra hemjobb och lyckas stanna upp anfallet som blev resultatlöst. Inga fler chanser i matchen så matchen slutar med vinst för gästerna, 1-3.
Matchens publiksiffra: 244 personer - tacka alla